Duurzaam verzenden

Verzendmateriaal

Wij als Exclusive plants willen er alles aan doen om de duurzaamheid van onze producten zo hoog mogelijk te maken. Hiervoor willen wij dan ook goed verpakkings-materiaal van gerecycled plastic voor gebruiken. Hieronder zie je hoe onze producten verpakt worden.

Duurzaamheid

Wij hebben gekozen voor de plastic verpakkingen. We maken gebruik van gerecycled plastic en dit is dus duurzaam en goed voor de natuur. Buiten dat het plastic recyclebaar is, is het licht van gewicht en dus word dit met weinig energie geproduceerd. Wel is het plastic in een zo sterk mogelijke vorm gedrukt dat het de planten kan beschermen tegen het vaak ruwe omgaan met pakketjes van postbedrijven.

Daarnaast houdt de plastic het vocht in de verpakking zo blijven de planten tijdens de bezorging vochtig en drogen ze niet uit. De ventilatie kanalen in de lofruimte voorkomen dat de plant niet zonder zuurstof komt te zitten. Dit allemaal om de plant in goede staat bij u in huis te leveren.

100 Recycled PET logo

Verzenddozen

Deze plastic verpakkingen worden in een goede stevige doos geleverd. De kartonnen dozen hebben het FSC MIX label, dit betekent dat onze dozen van materiaal zijn gemaakt uit FSC-gecertificeerde bossen, FSC Controlled Wood en/of gerecycled materiaal. Buiten dat deze dozen goed zijn voor bescherming van de natuur en milieu beschermen de dozen ook nog extra de planten die wij verzenden.

Door de afbeeldingen die er op staan (van planten) en de pijlen die omhoog wijzen hopen wij te bereiken dat bezorgers er voorzichtiger mee om gaan. De gaten in de doos zijn niet alleen makkelijk voor het optillen, maar dienen ook voor de luchttoevoer.

fsc mix keurmerk

Dit is hoe wij verzenden!

Uitgelegd aan de hand van klanten foto’s

Stap 1:

WhatsApp Image 2021 02 05 at 12.44.45 3e

We geven de plant genoeg water voor de reis.

Stap 2:

WhatsApp Image 2021 02 05 at 12.44.45 3tt

We dekken de pot af zodat de aarde nergens heen kan gaan en de pot warm blijft.

Stap 3:

WhatsApp Image 2021 02 05 at 12.44.45 323

De plant pakken we ook in met bubbeltjes plastic dat we vaak hergebruiken of hergebruikt kan worden. zo blijft de plant warm en wordt deze beschermd.

Stap 4:

WhatsApp Image 2021 02 05 at 12.44.45 12

De plant gaat dan in een beschermverpakking die de plant beschermd tegen de transport handelingen dit is van 100% gerecycled plastic.

Stap 5:

WhatsApp Image 2021 02 05 at 12.44.45 3 1

Als het nodig is wordt de plant verpakt in nog een extra vorstverpakking als wij denken dat dit nodig is, er wordt ook een heatpack in de doos gedaan als de zending naar het buitenland gaat of als het koud is.

Stap 6:

WhatsApp Image 2021 03 11 at 13.51.47

We versturen uw plantje op en de plant wordt zelfs tegen slechte omstandigheden goed beschermd.

Tips?

Heeft u een tip, of wilt u een opmerking kwijt over de verzendmethode? Zet het hieronder neer of neem contact met ons op.

Opgestart door 2 jeugdvrienden met een..

Voorliefde voor het verzorgen van mooie planten

Vragen? Of meer weten over ons?

Wij als beginnende ondernemers willen alles goed doen en willen het perfect maken voor onze klanten, dus als u verbeterpunten ziet of een opmerking wilt plaatsen kan dat hier onder of via een van onze sociale media-kanalen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
    0
    Shopping cart
    Your shopping cart is empty